Hvorfor er det ikke gulvvarme over hele gulvet?

Det finnes to forskjellige typer gulvvarme til campingvogn og bobil. Den ene typen er elektrisk og den andre er vannbåren varme, men den mest vanlige er den elektriske gulvvarmen.

Gulvvarme Christian Ferda

Merk deg at gulvvarmen ikke dekker hele gulvet, men kun et begrenset område. I et gulv med tradisjonelle varmekabler er det en tykk støp som gir jevn varme på overflaten. Slik er det ikke i en vogn eller bobil. Så hvis du finner noen kalde plasser i gulvet er det ikke fordi det er noe galt, men fordi at det ikke er varmematter i akkurat dette feltet i gulvet.

Tilleggsvarme

Vær derfor klar over at gulvvarmen ikke erstatter annen varmekilde. Gulvvarme er å anse som en tilleggsvarme og er kun ment for gi litt «lunk» i gulvet. Gulvvarmen som benyttes i vogn og bobil kan derfor ikke sammenlignes med tradisjonelle varmekabler du har hjemme. Blant annet er ikke gulvet under gulvvarmen i vogn og bobil like godt isolert som det er i hus og hytte.

«Det er viktig at du anser gulvvarmen i vogna eller bobilen som tilleggsvarme, og ikke hovedvarmekilden», sier Christian hos Ferda I Grimstad. Her i videoen kan du se hvordan han bruker varmekamera for å se hvor i gulvet varmemattene ligger.