Hvilken type vogn er best for vinterbruk?

Noen campingvogner er bedre egnet enn andre for helårscamping. Og velger du en vogn som er konstruert for en norsk vinter, med et godt varmesystem, da kan du leve godt og varmt, selv på de aller kaldeste vinterdagene.

exclusiv_760er_wintershooting_danielzangerl-789

Bygget for norsk vinter

Noen vogner er produsert spesielt for vinterbruk, og leveres med vannbåren varme og ikke minst vannbåren gulvvarme. Vogner med Alde vannbåren varme er helt klart å anbefale.

Alle vognene som er bygget for norsk vinterbruk har tykkere vegger og ekstra isolasjon. På de beste vintervognene ligger også alle vannrør godt isolert inne i vogna.

Obs! Vær oppmerksom på at på noen av de billige vognene går vannrøret rett ut fra for eksempel kjøkkenet og kobles sammen med andre vannrør under vogna - uten isolasjon. Og dermed fryser naturlig nok hele rørsystemet på kalde vinterdager.

GENERATION_SCANDINAVIA_MONTAGE_02

Dethleffs med Snow-pakke

I en Dethleffs campingvogn med Snow-pakke er det en bryter inne i klesskapet der du kan slå på et 12-volts element som sørger for at vannrørene ikke fryser, selv om det er minus 25 ute.

Knaus Scandinavian

Andre vogner som er spesielt konstruert for norske vintere er Knaus Scandinavian, Adria Alpina og Kabe.

alpina-exterior

Exterior_Estate_winter_web_crop2

Kabe - spesielt designet for skandinavisk klima

Kabe har et stort fokus på både isolasjon, ventilasjon og oppvarming, og har fått flere priser for å være innovative innenfor varmegjenvinning og ventilasjon. Alle Kabevogner har Alde 3030 vannbåren varme med vannbåren gulvvarme som standard. I mange av Kabe sine vogner finner du også et eget oppbevaringsrom beregnet for ski. 

Exterior_Estate_winter_web4

Størrelsen på vogna er ekstra viktig ved vinterbruk

Når du skal bruke vogna om vinteren er det lurt å velge en vogn med litt størrelse. Av erfaring vet vi at en campingvogn kan oppleves som liten når familien har mye innetid på de våteste eller kaldeste dagene.

På bildet under er du på besøk i en lys og romslig Adria Alpina.

232_ALPINA_763_UK_sitting_group_JM45511-Winter

Fjernstyring av varmen

Hvis du står på et fast sted om vinteren er det en stor fordel at du kan sette på varmen via en app før du reiser til vogna, så det er godt og varmt når du kommer frem.

Vintertelt - en lur investering

Skaffer du deg et vintertelt til vogna har du et praktisk inngangsparti der alle kan få av seg snø og våte skiklær før de går inn. Vinterteltene er ofte litt mindre enn de vanlige forteltene til campingvogner.

Et godt helårstips til slutt

Mange som har vogna stående på fast sted om vinteren bruker ikke vogna til aktive turer når vinteren er over. Med den rette vogna kan du både kjøre rundt på sommeren og ligge fast om vinteren, og virkelig nyte campinglivets gleder hele året.

 

Du er hjertelig velkommen til å stikke innom din nærmeste Ferda-forhandler og ta en prat om hvilket valg som er best for deg mht. din type vinterbruk. Finner du ikke den vognen du ønsker deg på din nærmeste avdeling, kan vi hente vognen du vil ha fra en annen Ferda-avdeling.