Hvorfor lithiumbatteri?

En av de viktigste fordelene med et lithiumbatteri er helt klart den lave vekten. Et lithiumbatteri på bare 12 kilo har samme tilgjengelige kapasitet som to blybatterier på til sammen 50-60 kilo.

Blybatterier kan lades effektivt opp til 75-80%, men etter det går det vesentlig tregere. De siste 20 prosentene kan fort ta like lang tid å fylle som de første 80, i motsetning til et lithiumbatteri, som tar imot full effekt til det er nesten helt fullt.

Batteri_Lith_300A_Heat-5442142

Med et lithiumbatteri kan du bruke all tilgjengelig energi. Batteriet har høy spenning og leverer all strøm du trenger. En helt annet effektivitet, både inn og ut. Du kan ta ut all energien uten å svekke batteriet. Så er også disse batteriene ekstremt raske å lade opp. Kun én time.

Vekt – en betydelig faktor for mange med mindre bobil

Vekt er viktig for deg med en mindre bobil, der vektbegrensningen virkelig er en utfordring. Da er det godt å vite at et lithiumbatteri på 100 amper som veier 12 kilo vil gi deg like mye strøm som to blybatterier på 60 kilo. Så for alle med vektutfordringer er forskjellen på 12 og 60 kilo av vesentlig betydning.

Lithium og kulde

Du skal ikke hurtiglade et lithiumbatteri i minusgrader. Men batteriet Lithium Heat har en varmefolie mellom cellene. Så hvis du kobler på en lader vil deler av energien temperere batteriet, og når batteriet når null grader slår folien seg av, og man lader på vanlig måte.

Ønsker du å skifte til lithiumbatteri? Ta kontakt med din nærmeste Ferda-forhandler.

 

Du kan lese et mer utfyllende blogginnlegg om Lithiumbatterier her.