Kjøleskapet kjøler dårlig/kjøler ikke

Kjøler dårlig på gass:
Prøv strøm. Hvis det da kjøler godt kan det være noe galt med gasstilførselen eller det er mye støv/grus i brenn-kammeret. Ta av kjøleskapsgitteret på utsiden av bilen og blås rent med trykkluft.

 

Kjøler dårlig på strøm:
Prøv gass. Hvis det kjøler godt på gass kan det være noe galt med 230V elementet. Ta kontakt med verksted her.

 

Kjøler dårlig på 12V:
Husk at du må starte bilen for å få kjøling på 12V. Vogn: Det er veldig få vogner som har 12V kjøling. Husk at det kan ta lang tid for å oppnå kjøling på 12V hvis du starter med varmt kjøleskap. Kjøl ned med gass eller 230V før bruk på 12V så vil effekten bli størst.

 

Kjøleskap vognbobil

Ikke sperr for luftsirkulasjon i kjøleskapet. IKKE lag egne hyller uten luftehull. Det er også viktig å tenke på at kjøleskapet i bilen/vognen er av typen absorberende, og ikke kompressor, som du har hjemme. Det er derfor viktig og ikke legge inn mengder med matvarer i hyllene slik at luftsirkulasjonshullene som er i hyllen blir helt blokkert.


På varme sommerdager blir kjøleeffekten redusert. Les artikkel her:

 

Dette gjelder spesielt vogner med fortelt/spikerbu. Det er igjen viktig å tenke på at kjøleskapet i bilen/vognen er av typen absorberende, og ikke kompressor, som du har hjemme. For å oppnå bedre effekt under slike forhold kan løsningen være å montere en temperaturstyrt vifte på kjøleregistret. Kontakt Ferda hvis du lurer på dette.