Vårklargjøring av campingvogn og bobil

Har vinteren vært hard mot lakk, takluker og vannsystem? Fungerer alt det tekniske i bobilen? Ta en grundig sjekk, så kan dere nyte sesongen fra første tur i trygg forvissning om at alt er i orden, oppfordrer vår erfarne selger Finn.

 

Finns sjekkliste for vårklargjøring:


 1. Sjekk utvendig for skader:
  Ta en grundig kikk på bilen/vognens utside etter bulker, merker osv. Sjekk at vinduer og takluker ikke har fått krakeleringer, og at lister ser fine og tette ut. 
 2. Dekk:  
  Sjekk dekkmønster og dekktrykk. Se også over dekkene og sjekk at det ikke er sprekker eller andre skader, og at ventilene er ok. Les mer om dekktrykk her
 3. Sjekk bremsene:  

  Campingvogn: Sjekk håndbrekket, går brekket for langt bakover indikerer det dårlige bremser.

 4. Kjøreledningen: 
  Se etter om det er korrosjon på pinnene, er det korrosjon bruk elektrikerspray for å få det bort. Sjekk også om ledningen har fått slitasjeskader.
 5. Lys:
  Sjekk alle innvendige og utvendige lys. Få gjerne hjelp til å sjekke at utvendige lys virker som de skal.
 6. Smør alle låsene etter vinteren.
 7. Utvendig vask
  NB! Vinduer og takluker er produsert i acrylplast, og tåler derfor ikke sterke vaskemidler som såpe og avfetting. Det kan føre til sprekkdannelser som ikke er dekket av garantien. Vinduene må derfor kun vaskes med lunkent vann, eller rensemiddel som er godkjent for rengjøring av acrylplast. Les mer om utvendig vask her
 8. Batteri:  
  Sjekk at batteripolene er fri for korrosjon. Kontroller at koblingene er godt festet.
 9. Koble til strøm:  
  La gjerne batteriene lade i 3-5 dager før du skal ut på reise. Samtidig kontroller at alt det elektriske virker som det skal.
 10. Gassbeholder og gasslange:
  Sjekk at regulatoren klikker godt på plass. Sjekk også at det ikke er noen sprekker på gasslangen, samt at datoen for bytte av slange ikke er overskredet. 
 11. Gasstilgang:
  Sjekk at gasstilgangen fungerer på innvendige gassapparater slik som varmer, kokebluss og kjøleskap etc.
 12. Vannsystemet: 
  Steng alle kraner som har vært åpne i vinter. Fyll vann på vanntanken. Kjør både det kalde og varme vannet gjennom systemet, for å sjekke at det ikke er lekkasje noen sted.
 13. Varmesystemet:
  Sjekk at varmesystemet virker som det skal, både på strøm og gass. Hvis du har Alde varmesystem: sjekk nivået på ekspansjonstanken, det skal ligge ca. midt mellom maksimum-og minimumsmerket.
 14. Kjøleskap:
  Sjekk at kjøleskapet virker som det skal på alle funksjonene. Fyll opp skapet med kalde varer, evt. fyll opp kjøleskapet med varer dagen i forvei, slik at innholdet er kaldt og godt når du skal bruke det. Les mer om kjøleskap her
 15. Ta en skikkelig testtur, før du legger ut på de lange reisene!